روزنوشت‌ها

درباره‌ی «اقتصاد فیس‌بوکی»

استاد فقید جوآن رابینسون که در دانشگاه کمبریج کرسی استادی داشت در کنار هزارویک سخن نغز، درباره‌ی چرایی آموزش اقتصاد دیدگاه زیبایی دارد. به باور استاد رابینسون «هدف» اصلی از این‌که آدم باید «اقتصاد» را بیاموزد، این نیست که «برای پرسش‌های اقتصادی» جواب‌های ساده و سرراست پیدا کند. بلکه «هدف» اصلی این است که «آدم بیاموزد تا چگونه اقتصاددانان فریبش ندهند».

بعید نمی‌دانم دوستان اقتصادخوانده‌ی من از این‌که من در این مقدمه بر این دیدگاه صحه می‌گذارم از من برنجند یا خدای ناکرده گمان کنند که من خودم را «تافته‌ی جدابافته‌ای» می‌دانم که البته این‌گونه نیست. ولی دروغ چرا؛ من این دیدگاه رابینسون را به‌شدت می‌پسندم. پس، از همین ابتدا بگویم هر آن کسی که انتظار دارد در این کتاب برای پرسش‌های اقتصادی خود جواب‌های شسته‌رفته پیدا کند، این‌چنین نخواهد شد. حتی اگر این پاسخ‌های «شسته‌رفته» وجود هم داشته باشند، من از آن‌ها بی‌خبرم. هدف اصلی من در یادداشت‌های کوتاه و بلندی که در این کتاب جمع‌آوری کرده‌ام این است که شاید خواندن آن‌ها به شما کمک بکند تا به قول استاد رابینسون اقتصاددانان نتوانند شما را «فریب» بدهند.

ـ احمد سیف


http://www.goodreads.com/quotes/18588-the-purpose-of-studying-economics-is-not-to-acquire-a

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شما ممکن است از این برچسب ها و خصوصیات HTML استفاده کنید:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>